Tanulmányi verseny középiskolásoknak 2015-2016

A Partiumi Keresztény Egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke a 2016-os évben is meghirdeti immár hagyományossá vált tanulmányi versenyét középiskolás diákok számára.

A verseny két szakaszból áll. Az első részben 3-5 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik megoldva visszaküldik a Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék által minden hónap 20-áig (januártól márciusig) a Facebookon (Germanistik Partium) és a német szak egyetemi honlapján (nemetszak.partium.ro) közzétett feladatlapokat. A négy feladatlap felkészítő jellegű gyakorlatokat tartalmaz a verseny második szakaszának teljesítéséhez.

A kitöltött feladatlapokat a germanistik.partium@gmail.com címre várjuk minden hónap 11-éig, majd javítás után elküldjük a csapatoknak az elért pontszámokat.

A második részben a Partiumi Keresztény Egyetem Nyílt Napi rendezvényén, 2016. április második felében a 3-5 fős csapatok egy vetélkedőn (kvízjáték) vehetnek részt, amely tematikusan kapcsolódik a verseny első szakaszában megoldott feladatokhoz. A Nyílt Napi vetélkedőn való részvételnek nem feltétele a feladatlapok megoldása és visszaküldése.

nyertes csapatok pénzjutalomban részesülnek, amelynek értéke a következő:

1. díj: 500 RON

2. díj: 400 RON

3. díj: 300 RON

 

A 2016-os évtől kezdődően a versenyben újdonságnak számít, hogy a csapatokat felkészítő oktatók is jutalomban részesülnek, a csapat(ok) által elért helyezések függvényében.

1. díj: 500 RON

2. díj: 400 RON

3. díj: 300 RON

Azon csapatoknak, akik mindegyik feladatlapot megoldva visszaküldik, lehetőségük nyílik a kvízjátékban egy-egy kérdést kiváltani a következő felosztás szerint:

  1. A feladatlapok kitöltésénél az elérhető pontok legalább 50%-ának megszerzése révén kiváltható („passzolható”) 3 kérdés.
  2. A feladatlapok kitöltésénél az elérhető pontok legalább 70%-ának megszerzése révén kiváltható 4 kérdés.
  3. A feladatlapok kitöltésénél az elérhető pontok legalább 80%-ának megszerzése révén kiváltható 5 kérdés.

Első feladvány:

Ein Stück deutsche Geschichte: die Berliner Mauer

Feladatlap I.

Megoldólap I.

Leadási határidő: 2016.02.11.

 

Második feladvány:

Ein Wochenende in Berlin

Feladatlap II.

Megoldólap II.

Leadási határidő: 2016.03.20.

 

Harmadik feladvány:

Die Berliner Mauer: Geschichte in Bildern

Feladatlap III.

Megoldólap III.

Leadási határidő: 2016.04.15.

 

 

 

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket! Játsszunk és tanuljunk együtt!

 

januari feladatsor 1 page 0012 februari feladatsor page 0013 fordulo page 001