"Tanítani szeretnék" - Gnandt Melissa a nálunk töltött öt évről

Az alapképzés és a mesterképzés egyaránt hozzájárul ahhoz és segít abban, hogy a német nyelvet bárki elsajátíthassa és a tudását kamatoztassa.

10014727 541469095985572 8884671544693319583 o2014-ben végeztem a PKE Német nyelv és irodalom szakán. A három év alatt számos lehetőség adódott arra, hogy a német nyelvet elsajátíthassam és a tudásomat még jobban fejleszthessem. Ezen lehetőségek a következők voltak: a Janus Pannonius Szakkollégiumba való jelentkezés, már első éves koromban, amikor az első szakdolgozatomat irodalmi témakörből írtam és bemutathattam Ménesen egy irodalmi workshopon. Ez a lehetőség még jobban ösztönzött arra, hogy a német nyelv iránti érdeklődésemet tovább bővíthessem. Ezután részt vettem számos irodalmi és nyelvészeti workshopon például Ménesen, Sólyomkőváron, továbbá  konferenciákon, például Bad Kissingenben.

 

Ami számomra elengedhetetlen és örök élmény marad, hogy részt vehettem egy nyári egyetemen, Frankfurt am Mainban, továbbá kirándulásokon, például Loccumba, Lipcsébe. Ezen programok mindegyike csakis pozitív hatással voltak rám, hiszen mindegyik segített abban és hozzájárult ahhoz, hogy a német nyelvet még jobban megalapozzam és tovább fejleszthessem.

A három éves képzés alatt elvégeztem a pedagógia modult is, mivel úgy gondoltam, hogy az oktatásban szeretném majd tovább folytatni az életpályámat. Miután megszereztem a német tanári képesítést, úgy döntöttem, hogy ezt még jobban szeretném megalapozni és így jelentkeztem a két éves Többnyelvűség és multikulturalitás mesterképzésbe, amely mellett tovább folytathattam a két éves pedagógiai modult is.

A mesterképzés leginkább abban segített, hogy fordítói tapasztalatot szerezhessek, például az irodalmi és a gazdasági fordítás szemináriumokon. Úgy éreztem, hogy a két éves képzés egyre inkább közelebb visz ahhoz, amit kitűztem magamnak célként. Ez pedig nem más, mint hogy tanítani és pedagógusként szeretnék dolgozni.

Úgy gondolom, hogy az ötéves képzés teljes mértékben hozzájárult ahhoz, hogy ezt a kitűzött célt elérjem és megvalósíthassam. Őszintén kijelenthetem, hogy az alapképzés és a mesterképzés egyaránt hozzájárul ahhoz és segít abban, hogy a német nyelvet bárki elsajátíthassa és a tudását kamatoztassa.