Német nyelvű vetélkedő a Nyílt Napon 2018/2019

FELTÖLTÖTTÜK A HARMADIK FELADATLAPOT!

Szeretettel várunk minden versenyzőt és érdeklődőt a Nyílt Napi Germanische Mythologie tematikájú vetélkedőre, melyre 2019. március 28-án kerül sor! Játsszunk és tanuljunk együtt!

A PKE Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja a 2018/19-es egyetemi évben is meghirdeti immár hagyományossá vált tanulmányi versenyét középiskolás diákok számára. A verseny témája: Germanische Mythologie

bs 26 25 Dw Kultur Frankfurt Main jpg

A verseny két szakaszból áll. Az első részben 3-5 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik megoldva visszaküldik minden hónap 15-éig (decembertől márciusig) a Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoport által a Facebookon (Germanistik Partium) és a német szak egyetemi honlapján (nemetszak.partium.ro) közzétett feladatlapokat. A négy feladatlap felkészítő jellegű gyakorlatokat tartalmaz a verseny második szakaszának teljesítéséhez.

A kitöltött feladatlapokat a germanistik.partium@gmail.com címre várjuk, javítás után elküldjük a csapatoknak az elért pontszámokat.

A második részben a Partiumi Keresztény Egyetem Nyílt Napi rendezvényén, 2019. március 28-án, a 3-5 fős csapatok egy vetélkedőn (kvízjátékon) vehetnek részt, amely tematikusan kapcsolódik a verseny első szakaszában megoldott feladatokhoz. A Nyílt Napi vetélkedőn való részvételnek nem feltétele a feladatlapok megoldása és visszaküldése.

 

A nyertes csapatok pénzjutalomban részesülnek, amelynek értéke a következő:

1. díj: 500 RON

2. díj: 400 RON

3. díj: 300 RON

A versenyző csapatokat felkészítő oktatók idén is jutalomban részesülnek, a csapat(ok) által elért helyezések függvényében.

1. díj: 500 RON

2. díj: 400 RON

3. díj: 300 RON

Azon csapatoknak, akik mindegyik feladatlapot megoldva visszaküldik, lehetőségük nyílik a kvízjátékban egy-egy kérdést kiváltani a következő felosztás szerint:

  1. A feladatlapok kitöltésénél az elérhető pontok legalább 50%-ának megszerzése révén kiváltható („passzolható”) 3 kérdés.
  2. A feladatlapok kitöltésénél az elérhető pontok legalább 70%-ának megszerzése révén kiváltható 4 kérdés.
  3. A feladatlapok kitöltésénél az elérhető pontok legalább 80%-ának megszerzése révén kiváltható 5 kérdés.

Fontos, hogy a csapatok önállóan dolgozzanak, segítséget, útbaigazítást tanáraiktól kérjenek. Kérjük a versenyzőket, hogy ne másoljanak szövegrészleteket az internetről. Ha ilyen anyagot használnak fel, tüntessék fel annak forrását a lábjegyzetben vagy közvetlenül az idézett szövegrész után, zárójelben.

Első feladvány:

Feladatlap I.

Megoldólap I.

Dezember page 001

Leadási határidő: 2019.01.15.

Második feladvány:

Feladatlap II.

Megoldólap II.

Feladatlap Ii

Leadási határidő: 2019.02.15.

Harmadik feladvány:

Feladatlap III.

Megoldólap III. 

Film: "Große Völker"

Februar

Leadási határidő: 2019.03.15.