DAAD nyári egyetem – Hannoveri élmények

Dicső Dorottya, másodéves angol-német szakos hallgató

A Német Akadémiai Csereszolgálat (DAAD) nyári egyetemi ösztöndíjának köszönhetően augusztusban lehetőségem nyílt egy négyhetes nyelvkurzuson részt venni Hannoverben. Mindamellett, hogy a némettudásomat sikerült továbbfejlesztenem, rengeteg felejthetetlen élményben volt részem.

Képek 2

Délelőttönként nyelvórákon vettünk részt, többnyire szókincsfejlesztő feladatokat oldottunk, míg délutánonként az egyetem különféle aktivitásokat szervezett: városnézés, múzeumlátogatás, de ugyanakkor egyéb szabadidős programokat is ajánlottak, mint pl. állatkertlátogatás, különböző sportaktivitások vagy filmestek. Ottlétünk közös csapatépítő sütögetéssel kezdődött és zárult, ahol nemcsak egymást, de tanárainkat is jobban megismerhettük.

Képek 1

Alkalmam nyílt több hannoveri nevezetességet is meglátogatni: az óvárostól kezdve a városházán át, egészen a rengeteg parkig, amelyek híressé teszik a várost. Egyik kedvencem az impozáns barokk kert, a Herrenhäuser Gärten volt, illetve a városházába tett látogatás, amelynek tornyából megcsodálhattuk a város panorámáját. Hannover mellett sikerült három másik városba is rövid betekintést nyernem: Brémába, Hamelnbe és Hamburgba.

Képek 5

Képek 6

A négy hét alatt nemcsak a német kultúrát és nyelvet ismertem meg jobban. Felejthetetlenek maradnak a különböző országokból származó emberek, akikkel lehetőségem nyílt megismerkedni, barátságot kötni, és egymás kultúráját egy picit megismerni.

Képek 7