Amióta az eszemet tudom, tanár akartam lenni!

Kádár Annamária, a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum német szakos tanára.

a 532x800 2007-ben végeztem a német nyelv és irodalom szakon. Jelenleg német tanárként dolgozom a nagyszalontai  Arany János Elméleti Líceumban.

Gyakran kérdezik tőlem a diákjaim, hogy miért ezt a pályát választottam ahelyett, hogy valami neves cégnél dolgoznék?!

A válasz egyszerű: amióta az eszemet tudom, tanár akartam lenni! Szerencsésnek érzem magam, hogy azt csinálhatom, amit szeretek!

Szívesen gondolok vissza egyetemi éveimre, ahol mindazt a tudást megszereztem, amit most átadhatok diákjaimnak.  Az egyetemre jelentkezés alapfeltétele a német nyelv ismerete, mely az évek során gazdagodott nyelvtörténettel, irodalmi, ill. alapos nyelvtani ismeretekkel és még sorolhatnám... Német anyanyelvű előadók segítségével feltérképeztük a kulturáink közti különbségeket, ill. hasonlóságokat. Mindezen ismeretek nélkül nem lennék képes most hitelesen idegen nyelvet tanítani.

Diákjaimmal évente ellátogatunk a Német Nyelv- és Irodlomtudományi Tanszék által szervezett Nyílt Napra, ahol interaktív foglalkozáson, kvíz játékon vehetnek részt, amelyet a szak bemutatása követ. Minden alkalommal feltöltődve és motiváltan térünk vissza az iskolába.  Az élmények megbeszélése után mindig arra a következtetésre jutunk a tanulókkal, hogy a német nyelv ismerete a biztos jövő kulcsa.

Végzőseim közül többen is választották a német nyelv és irodalom szakot, amire én büszke vagyok!